LEEF – hulp bij psychische en lichamelijke klachten.

In 2019 is er een uniek samenwerkingsverband ontstaan tussen Praktijkondersteuners Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ) van beide huisartsenpraktijken in Reuver, ergotherapie Reuver, psychosomatisch fysiotherapie fit & fysio en psychosociaal therapeut May Vullings. Deze deskundigen beschikken over de juiste kennis, om je de juiste hulp te bieden, bij het vergroten van je veerkracht en leren omgaan met je klachten.

 

Hoe gaat dat in zijn werk?
Samen met de POH-GGZ wordt er bekeken of je in aanmerking komt voor LEEF.
Indien je in aanmerking komt voor LEEF wordt er samen een behandelplan gemaakt. De verschillenden therapeuten zullen vervolgens vanuit hun expertise samen aan dit behandelplan gaan werken. De POH-GGZ is de spil in dit traject en zorgt voor de verwijzing naar de verschillende disciplines en zal zorgen voor de onderlinge afstemming tussen de therapeuten.

 

Wil jij leven of geleefd worden? 
Heb je het idee dat jouw lichamelijke of psychische klachten op dit moment je beperken om het leven te leiden dat je graag zou willen?
Ervaar je mogelijk piekergedachten, onzekerheid, angst, verdriet of lichamelijke spanning, vermoeidheid, onrust of pijn en heb je de neiging om deze te onderdrukken en te vermijden? Juist dit onderdrukken en vermijden kan een probleem worden en ervoor zorgen dat je het gevoel hebt geleefd te worden en uit het oog verliest wat écht belangrijk voor je is. Samen met de psychosociaal therapeut leer je anders met je psychische en lichamelijke klachten om te gaan, zodat deze niet langer je leven bepalen. Je ontwikkelt persoonlijke veerkracht, waardoor je waardevolle acties gaat ondernemen en je weer ruimte creëert in je leven voor de dingen die er volgens jou écht toe doen.

 

Leven is bewegen.
Mogelijk ervaar je op dit moment ook een aantal lichamelijke klachten die het moeilijk maken om te kunnen doen wat je graag zou willen. Door een lange tijd van overbelasting, chronische stress en slecht slapen kan het zijn dat je last hebt van pijn en spanning in je lichaam. Je kunt lichamelijke signalen zoals hartkloppingen en/of ademhalingsklachten ervaren. Het kan zelfs zo zijn dat je helemaal niet meer weet hoe je moet ontspannen. Samen met de psychosomatisch fysiotherapeut ga je aan de slag om de balans in je lichaam te herstellen.

 

Je energie weer in balans.
Merk je dat je vermoeid bent, weinig energie hebt, moeite hebt met concentratie of het verwerken van informatie die binnenkomt? En word je hierdoor beperkt in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten? Dan kan ergotherapie iets voor je betekenen.
De ergotherapie behandeling heeft als doel je te leren zo goed mogelijk met jouw klachten om te laten gaan en jouw leefstijl en leefwijze te optimaliseren. Je krijgt inzicht in de uitvoer van jouw activiteiten, hoeveel energie deze kosten of opleveren en hoe je deze kunt verdelen.

Vergoedingen

Basisverzekering 

Volledig vergoed vanuit huisartsenzorg.

 

Aanvullende verzekering

Basisverzekering 

Maximaal 10 uur per jaar. Kosten vallen onder eigen risico.

 

Aanvullende verzekering

Extra aantal uren hangt af van de aanvullende zorgverzekering.

 

Basis verzekering

 

Aanvullende verzekering


Aantal behandelingen hangt af van de aanvullende zorgverzekering.

 

Basisverzekering

 

Aanvullende verzekering

Vergoeding  (deels) vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voordeel; deze kosten gaan niet van je eigen risico af. Zie vergoedingenoverzicht.